چرا به چابهار سفر کنیم؟

چابهار

 

چرا به چابهار سفر کنیم؟

چابهار که  گاه چهاربهار و  یا در  زبان بلوچی،  چَهبار گفته می شود از شهرهای جنوب  شرقی ایران و واقع در  استان سیستان و بلوچستان است. این شهر تنها بندراقیانوسی این سرزمین  است که در کرانه های دریای مکران و اقیانوس هند واقع شده است.

لنگرگاه  چابهار قابلیت پهلوگیری کشتی‌های اقیانوس‌پیما را دارد و از همین جهت چابهار  از مناطق آزاد بازرگانی ایران  به شمار می رود. بندرگاه چابهار به دلیل موقعیت  استراتژیک آن، که نزدیک‌ترین راه دسترسی ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان  به آبهای آزاد است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ این بندرگاه  یکی از مهمترین چهارراه‌های کریدور شمال-جنوب بازرگانی جهان است و اما اهمیت این منطقه تنها به موقعیت استراتژیک آن ختم نمی شود.

 

چابهار علاوه بر موقعیت بازرگانی، دارای جاذبه‌های  تاریخی، فرهنگی و طبیعی بسیاری است. آب و هوای این شهر و نواحی اطراف آن همیشه بهاری و معتدل است و از همین روی چهاربهار خوانده می شود.

 

در چابهار  از چه مکان هایی دیدن کنیم؟

چابهار نه تنها از غنای فرهنگی و تاریخی برخوردار است، بلکه موزه ای است طبیعی از پدیده های ژئومورفولوژیک بی نظیری که اهمیت حفاظت و معرفی این منطقه را چند برابر می کند.

 

معرفی برخی از جلوه های تاریخی، طبیعی و فرهنگی منطقه آزاد چابهار

چابهار

کوه های مینیاتوری

این کوه‌ها که از پدیده های مورفولوژیک و جاذبه های ژئوتوریسمی منطقه است، به موازات ساحل از منطقه کچو تا نزدیکی خلیج گواتر امتداد یافته و ظاهر ویژه و متفاوتش توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

چابهار

تالاب صورتی  لیپار

تالاب لیپار که به تالاب صورتی نیز شهرت دارد از مناطق زیبا و طبیعی منطقه است که با چشم‌اندازی فوق‌العاده در ۱۵ کیلومتری شرقی چابهار در نزدیکی روستای رمین و در مسیر جاده ساحلی چابهار-گواتر واقع شده است.

این تالاب به واسطه اینکه زیستگاه پرندگانی چون چنگر، فلامینگو، کشیم، انواع حواصیل، طاووسکن، باقرقره، تیهو و عقاب دشتی است از مکان های مورد علاقه گردشگران طبیعت دوستی است که پرنده نگری را به شکار پرندگان ترجیح  می دهند.

چابهار

گل فشان

از دیدنی‌های حیرت‌انگیز شهرستان چابهار و از جاذبه های بی نظیر ژئوتوریسمی این شهر، وجود گل‌افشان ها است که  مهم‌ترین آن‌ها در نقطه‌ای در  نزدیکی کنارک موسوم به  بندر تنگ  واقع شده است. در فواصل زمانی منظم  در حدود یک دقیقه، مقداری گل با صدای خاصی شبیه به ترکیدن یک حباب، از چاله ای در بالای تپه گل فشان به خارج و به اطراف پراکنده می‌شود.

چابهار

مسجد جامع دزک

دزک روستایی است در  ۳ کیلومتری شرقی سراوان. زمان دقیقی برای ساخت مسجد جامع این روستا مشخص  نشده است. اما گفته می شود که تاریخ ساخت بنای آن به  دوران صفویه  باز می گردد. مصالح به کار رفته در دیوارها و ستون‌ها از خشت وچینه و پوشش سقف از فرآورده‌های نخل و خرما و گز و کنار است و هر چه در ساخت این بنا به کار رفته برگرفته از فرهنگ بومی منطقه است.

چابهار

موزه محلی

ساختمان  فرمانداری چابهار که بازمانده  از دوران قاجار  است، اکنون جایگاه ارائه  فرهنگ و تاریخ منطقه است. موزه محلی چابهار بر روی سکویی به ارتفاع یک و نیم متر و به وسعت حدود ششصد و پنجاه متر مربع بنا در ساختمان فرمانداری چابهار واقع شده است.

 

 انجیر معابد

درخت مکرزن که به انجیر معابد، لور و انجیر هندی نیز  شهرت دارد، درختی معروف در چابهار و نیک شهر است  که زیستگاه اصلی آن  هند شرقی است. انجیر معابد  برگ‌های پهنی دارد و شاخه‌های آن به پایین سرازیر  شده  و لا به لای شن‌ها ریشه می‌دواند.

چابهار

غارهای بان مسیتی

در ۵ کیلومتری شمال غربی روستای تیس در دامنه کوه شهبازبند مجموعه غارهایی از نوع غارهای طبیعی و دستکند یافت شده اند که  آرامگاه کوچکی از ملات و گچ به صورت دوسطح افقی که بر روی یکدیگر قرار دارند و فاقد آثاری مانند سنگ‌نبشته، خط و لوح در عمق یک متری سطح غار دیده می‌شود و  اطراف آن با فضای کوچکی احاطه شده است.

چابهار

مسجد جامع تیس

مسجد جامع تیس که از لحاظ معماری شباهت به مساجد  پاکستان و هندوستان دارد، مانند اکثر مساجد  مسلمانان اهل سنت، تک مناره ای  است. صحن و  سرای  این مسجد، تابلوی نقاشی پر از نقش و نگاری را در ذهن هر گردشگری  تداعی می کند. مناره و گنبدهایی که با رنگ‌های سبز و قرمز  جلوه بیشتری یافته اند و درب‌هایی که با شیشه‌کاری‌های منظم و نامنظم رنگارنگ عناصر چشم نوازی را در نمای این بنا تداعی کرده اند.

چابهار

بندر گواتر

این بندر در پایین ترین نقطه در جنوب شرقی ایران واقع شده و  آخرین نقطه مرزی  چابهار با کشور پاکستان است. گواتر  بندری است  کوچک و قدیمی اما ارزشمند در ساحل دریای عمان. این بندر به واسطه وجود جنگل های حرا جزو مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت  محیط زیست به شمار می رود.

چابهار

منطقه حفاظت شده گاندو

منطقه حفاظت شده گاندو در گوشه ای دنج در جنوب شرقی  سیستان و بلوچستان و در امتداد مرز ایران و پاکستان واقع شده و در مسیر رودخانه سرباز و باهو کلات  امتداد  و تا دریای عمان ادامه  یافته است.

منطقه حفاظت شده گاندو که  در محدوده شهرستان های چابهار، سرباز و بخش هایی از شهرستان نیکشهر قرار گرفته، زیستگاه   گونه ای تمساح تالابی است که  بومی ایران است و به تمساح پوزه کوتاه ایرانی یا همان گاندو شهرت دارد، همچنین این منطقه رویشگاه جنگل های حرا و زیستگاه گونه های بسیاری از پرندگان است.

وجود جنگل‌های حرا و تالاب‌های موجود در خلیج گواتر  و تنوع زیستی گیاهی و جانوری این منطقه موجب اهمیت  و ارزش‌گذاری بین‌المللی این ناحیه شده است.

 

چابهار

 

کدام غذاها و خوراک ها را در چابهار امتحان کنیم؟

چابهار  از آنجایی که در موقعیت استراتژیک ویژه ای قرار دارد، به واسطه ارتباط نزدیک اهالی آن با کشورهای مجاور  از گذشته های دور، و وجود اقوام مختلف در آن، از تنوع غذایی ویژه ای از انواع خوراک های بومی و محلی و غذاهای دریایی برخوردار  بوده است.

 

غذاهای محلی این منطقه  که ریشه در فرهنگ و سنت اهالی بومی چابهار  دارد، بخشی از بار فرهنگی منطقه را نیز بر دوش می کشد. ماهی و خرما دو ماده اصلی در غذاهای بومی و محلی این منطقه هستند. بتو ماش، شودوده، بتو هواری و ماشینگ  نیز  از غذاهای بومی چابهار است. همچنین خوراک خرما از اصلی ترین غذاهای این منطقه است که ترکیبی است از خرما، نان، برنج و حبوبات.

نوعی حلوا نیز در این منطقه محبوبیت دارد که از خرما، بادام، کنجد و پونه طبخ می شود و کنک نام دارد. شودوده از غذاهای بومی منطقه است که ترکیبی است از خرمای تفت داده شده در روغن به علاوه بادام و کنجد. ماشینگ نیز از سوپ های محبوب چابهار است. دلگ و ناروش نیز از غذاهای بومی چابهار است.

بیشتر این غذاهای با ادویه ها تند طبخ می شود و به همراه چاشنی های تند محلی میل می شوند. ترشی انبه و سایر فراورده هایی که از انبه تولید می شود نیز بسیار محبوبیت دارد. شیلانچ، تباهگ و بسیاری خوراک های دیگر نیز از غذاهای  محبوب منطقه  است.

چابهار

از غذاهای بومی و محلی بلوچی و زابلی که صرف نظر کنیم، ماده اولیه اصلی طبخ غذا در چابهار ماهی است که معمولا با چاشنی های تند و گرم  سرو می شود. انواع نان محلی نیز موسوم به تافتون، تی موش، نان ذرت، نان کماج، و نان روغنی به وفور در منطقه یافت می شود. بیشتر  غذاهایی که در چابهار در دسترش گردشگران است، غذاهای دریایی است و برای صرف غذ اهای بومی و محلی بهتر است از یک راهنمای محلی  بخواهید تا شما را به رستوران های سنتی و بومی شهر چابهار راهنمایی کند.

 

چابهار

 کجا را برای صرف یک غذای خوشمزه انتخاب کنیم؟

رستوران هتل لیپار واقع در هتل ۵ ستاره لیپار چابهار بهترین پیشنهاد ما برای صرف یک وعده غذای لذیذ است؛ علاوه بر آن  رستوران بام چابهار بعد از مجتمع تجاری صدف؛ رستوران بلوچ چابهار واقع در بلوار امام؛ رستوران تهرانی واقع در بلوار امام برای زمانی که از خوردن غذاهای بومیو دریایی خسته شده اید و دلتان یک غذای سنتی ایرانی می خواهد؛ رستوران  و قهوه خانه ساحلی مکران  در ساحل دریای عمان و رستوران براسان در پلاژ ساحلی تیس از بهترین رستوران های چابهار است که می توانید انواع غذاهای دریایی، غذاهای  سنتی و البته بعضی از غذاهای بومی چابهار را در این رستوران ها میل کنید.

 

هتل لیپار چابهار

کجا را برای اقامت در چابهار انتخاب کنیم؟

بهترین گزینه پیشنهادی هفت وادی برای اقامت در منطقه آزاد تجاری چابهار،

انتخاب هتل لیپار است. این هتل ۵ ستاره که در میدان اصلی شهر

به طرف ساحل لیپار واقع شده به دلیل موقعیت

و دسترسی نزدیک  و آسان به ساحل، بهترین گزینه برای اقامت است.

 

هتل لیپار چابهار، با انواع اتاق های یک تخته، دوتخته و سه تخته

و سوئت های یک خوابه و رویال، با چشم اندازی  بی نظیر

از دریای عمان و باغ زیبای هتل، اقامت در آب و هوای همیشه بهاری

چابهار را به یاد ماندنی تر از آنچه تصور می کنید،

در ذهن شما ثبت خواهد کرد.

 

این هتل ۵ ستاره مجهز به امکاناتی نظیر: باشگاه بیلیارد، باشگاه بدنسازی،

رستوران بین المللی همراه با اجرای موسیقی زنده، کافی شاپ و جویس بار،

فست فود ایرانی و ایتالیایی، روف گاردن با سرو انواع غذاهای ایرانی و دریایی

و پارکینگ، شما را از هر دغدغه ای بی نیاز کرده و لذت سفر را برای هر گردشگری دو چندان می کند.

 

صرف صبحانه  با انواع خوراک ها و نوشیدنی های سرد و گرم در صبحانه خوری هتل لیپار،

شما را برای صبحی سرشار از انرژی آماده می کند؛

اینترنت پرسرعت  نیز در همه جای هتل در دسترس شما است.

 

اگر نیاز به استراحت دارید و تمایلی به رفتن به رستوران و صبحانه خوری هتل را ندارید،

می توانید از روم سرویس ۲۴ ساعته هتل لیپار استفاده کنید و

غذا را در اتاق خود با چشم اندازی زیبا از دریا و نسیم ساحل میل کنید.

لاندری، سیف باکس خصوصی و مینی مارکت نیز از دیگر امکانات این هتل است.

 

گردشگران علاقمند به محیط زیست و وجترین ها هم در این هتل دغدغه ای نخواهند داشت.

چرا که انواع غذاهای گیاهی در رستوران این هتل برای شما مهیا است.

 

کلبه غواصی هتل لیپار و تور موج سواری در دریای عمان را هم از دست ندهید.

 

هتل لیپار را شاید از این رو لیپار نامیده اند که نام روستایی

از توابع بخش مرکزی شهرستان چابهار است

و یا تالابی است در مسیر جادهٔ ساحلی چابهار به گواتر در ساحل دریای عمان.

این که انتخاب نام لیپار برای این هتل ۵ ستاره برگرفته از عناصر بومی است،

خود گویای اهمیت حفاظت از میراث فرهنگی ملموس و

ناملموس در این سرزمین ثروتمند اما رنج کشیده است.

 با هفت وادی وادی همراه شو تا یک سفر هیجان گیز تجربه کنی!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.